Известие

Collapse
No announcement yet.

Вода в багажника

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Вода в багажника

Колеги имате ли такъв проблем с вашите 33-ки ?
    При мен влиза отнякаде вода и се сабира при резервната гума !
    От един дъжд и става един праст локва в багажника !
    Стелката е мокра в предният ляв ъгал ,обаче немога да остановя откаде капе , отгоре е кората на багажника която е суха ,багажникат е обшит с мокет който като надигна в мокрият ъгал е сух !?
    Сложил съм подкалници отзад ,така че оттам и капчица неможе да влезе !
    Направо съм се шашардисал !?
    Видимо тая вода неможе да влезе отникаде , а то цяла локва става !?
    Някой ако има подобен проблем да пише !
    Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

При мен го имаше този проблем като си купих колата. Течеше от капака. Развих леко пантите от към гредите и ги натиснах плътно долу. После стягаш и така. Провери си и уплатнението на целия капак, може да е пукнато някъде. Поздрави.
    Alfa 33 VL-1.3 karb2 & Fiat Punto 1.7td ELX

Comment

Преди време на моята 33-ка имах същият проблем, след дъжд ставаше на язовир При мен водата влизаше покрай стоповете. Уплатненията им които лягат към купето бяха остарели (направо разложени) и от там водата влизаше в багажника. Аз свалих стоповете и намазах със силикон и проблема беше решен.

АЛФА 155 1.8TS 94г.

Comment

Аз само да разбера откаде влиза и ще го обравя !
        Ако беше от стоповета най-лесно ,ама не е от там , понеже постелката е мокра в предната лява страна на багажника (като си застанал към багажника) точно зад лявата задна седалка !
        Надигам мокета отдоло който е водонепромокаем (на мокрото място) и ко да видя сухо ,отгоре над мокрото е кората на багажника която е савсем суха !
        Поливам обилно с маркучя отгоре отдоло отвсякаде и нито капка никаде !
        Прасне малко дажд ,покарам малко и ватре гьол !
        Дайте акъл ,щот на мен главата не ми го побира тва !
        Както казах също над задните две гуми съм монтирал подкалници които са прилепнали много платно и няма никаде дупчица по тях !

Comment

Колега да неби тогава да е от тапата на дъното на резервната гума, при моята имаше, но тогава водата ще влиза само при движение в локвите.

АЛФА 155 1.8TS 94г.

Comment

dfg

Значи мокрото е в очартаната чяст ,с тази форма е петното !
            Навсякаде другаде е сухо освен двата праста локва под резервната гума !
            Най-кофтито е ,че се замагляват адски много стаклата ,а е кофти и опасно така да се кара без видимост !

Comment

Уплътнението на багажника цяло ли е ?
              33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Да и кората на багажника е суха !

Comment

Звучи странно. Погледни си внимателно всички уплътнения около вратата на багажника, включително отгоре?
                  Когато си тъп, обикновено е за цял живот...

Comment

колега местата от които влиза вода са няколко,уплатнението на капака,уплатнението на стоповете,под уплатнението на задното стъкло в двата долни
                    ъгъла някои капаци имат одводнителни трабички може да е от тях или е изгнила ламарината,и другите две места но от тях влиза само ако минаваш през големи локви са тапите на пода ако ги няма,и от двете страни между задната броня и купето има едни клапи за да излиза въздуха при затваряне на вратите наречени хриле.е това е от мен успех.
                    alfa 33 1.5

Comment

Току що се вращам от гаража ,разпарчядисах кори балатоми всичко голо остана и с маркучя отвсякаде гледам в багазника без да отварям капе (на снимката в синьо) ! Това обяснява сабралата се вода при резервната гума ,но необяснява мокрото петно (в зелено) което се намира на 40см. от мастото кадето капе !
                      Уплатнението е здраво но се е смачкало и подлизгва над него !
                      Откаде мога да си взема ново ?

Comment

Проблемат е решен !
                        Водата е влизала от няколко места !
                        1 прилива над уплатнето, понеже се е смачкало !
                        2 Прониква под упатнението ,понеже се е разкрачило !
                        3 Подвата странични улея има по два отвора ,незнам защо така да го направили обаче капе вода по резервоарчето на задното праскало и оттам подлизгва по балатома !
                        Проблем 1и2 решени с ново уплатнение за лада нива 4 м. 12лв.
                        Пронлем 3 решен по бялгарски със силикон !
                        Вече съм на сухо и няма изпотяване по прозорците !
                        Па междодругото смених и горна помпа на съединителя , и вече нескърца и отделя пефектно ,само дедо скърца па от долната помпа там кадедо буталцето избутва планката на съединителя ,има търкане метал в метал и скрибуче ,сложих му грес обаче тя неможе да проникне и пак скърца !
                        При вас има ли такова скърцане ?

Comment

Не запушваи отворите -( проблем 3 ) Това са отдушниците на купето. Ще си навлечеш куп неприятности есенно зимните месеци и няма да знаеш от къде ти е дошло. От там не може да тече вода. Притегни капака както ти бях споменал по горе но не запушваи отдушниците. Поздрави.
                          Alfa 33 VL-1.3 karb2 & Fiat Punto 1.7td ELX

Comment

За какво служат тея оддушници ?
                            Какво ще стане ако ги запуша ?
                            Защо са ги направили така, че да влиза вода в тях ?

Comment

Working...
                            X